Historie

harmonie instrumenten 1

De muziekvereniging is opgericht in 1894. Excelsior was tot 1995 een Fanfare-orkest, daarna is het orkest verder gegaan als Harmonie. We hebben ca. 30 leden. Wij zijn veelzijdig en modern, waar jong en oud harmonisch samen spelen. Naast het musiceren zijn we ook een gezellige vereniging met activiteiten voor jong en oud. 

Als Fanfare heeft muziekvereniging Excelsior een lange periode gekend van grote successen op concoursen. Het orkest heeft lange tijd in de vaandelafdeling gespeeld.

Ook de Drumband en Majorettes speelden in die tijd op hoog niveau. In de jaren 90 liep het ledenaantal helaas terug. Maar Excelsior heeft niet stil gezeten en in 1995 de fanfare omgevormd tot een heuse Harmonie. Met een eigen muziekopleiding, muzieklessen die worden gegeven door professionele docenten.

Samen muziek maken is erg leuk. Of je nu jong of oud bent, je kunt altijd starten met het bespelen van een muziekinstrument. Het is mogelijk via muziekvereniging Excelsior een muziekopleiding te volgen op een instrument dat in de Harmonie thuishoort. Je krijgt dan een instrument en lesboeken in bruikleen en we brengen je in contact met onze conservatoriumgeschoolde muziekdocenten. Je mag al gelijk meespelen in het Leerlingenorkest en als je voldoende ervaring hebt kun je bij het Harmonie-orkest meespelen.

Nieuwe leden – jong en oud – zijn altijd van harte welkom. Wij repeteren op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de zaal van de Elthetokerk in Alblasserdam. Kom gerust eens langs of stuur ons een email, dan nemen we contact met je op.

Logo Excelsior 11