Onze dirigent

Dominique Capello

Dominique Capello werd geboren op 22 februari 1984 in Hellevoetsluis. Al snel volgde hij de gang van zijn ouders naar de plaatselijke muziekvereniging Voorne & Putten. Daar begon hij als slagwerker om twee jaar later op zijn achtste over te stappen op het euphonium. Met dit instrument werd hij op zijn tiende aangenomen in de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam waar hij les kreeg van George Wiegel. Het was ook deze docent die hem adviseerde trombone te gaan studeren.

Op dit instrument behaalde Dominique fantastische resultaten zoals de winst van het Prinses Christina concours, als eerste koperblazer ooit. Ook won hij het Memisa concours. Op zijn achttiende begon hij te dirigeren. Met zijn zelf opgerichte brass ensemble schreef hij meteen de winst tijdens het ensemble concours van Goeree-Overflakkee op zijn naam met een score van 88 punten.

Onder docent Carlo Balemans ontwikkelde hij zich verder waarna hij in 2008 afstudeerde aan het Rotterdams conservatorium. Een van zijn hoogtepunten tijdens zijn dirigentschap was de 3e plaats tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in 2014 met 88,33 punten met Muziekvereniging Voorne en Putten – Hellevoetsluis. Naast het dirigeren speelt Dominique bij diverse professionele orkesten op euphonium, trombone en bastrompet.

Logo Excelsior 11